• Адрес
  • бул. Д. Петков № 69, 1309 София, България
  • Работно време
  • Понеделник - Петък: 9:00 - 18:00 ч.

Индустриална собственост

Как се защитава индустриална собственост?

 

Закрилата на индустриална собственост има за обект патентите за изобретения, полезните модели, търговските марки, марките за услуги, промишлените дизайни, указанията за произход или наименованията за произход, както и преследването на нелоялната конкуренция.

Изразът “индустриална собственост” се разбира в най-широк смисъл и се прилага не само към индустрията и търговията, в тесен смисъл на думата, но и към дейностите от областта на селското стопанство, изкопаемите, и към всички фабрични или естествени продукти, например: вина, зърнени храни, тютюневи листа, плодове, животни, минерали, минерални води, бирени напитки, цветя, брашна и др. Защитата на индустриалната собственост е обособена от Парижката конвенция за защита на индустриална собственост. Чрез нея е образуван Съюз за закрила на индустриална собственост, към който се прилага Конвенцията.

С помощта на нашия дългогодишен опит, подготвихме подробна информация за обектите на индустриалната собственост и процедурите за тяхната защита. Информацията може да Ви бъде полезна за да научите всичко за патенти за изобретение, полезни модели, търговски марки и промишлен дизайн.  Може да се запознаете също така с това, как да се предпазите от нелоялната конкуренция като защитите своите права.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

НАШИТЕ УСЛУГИ

Услуги при защитата на индустриална собственост

 

Инженерна патентно-правна кантора “Би Ви & Кo” предлага услуги на високо професионално ниво в различни области на индустриалната собственост. Предоставяме индивидуални и корпоративни решения според нуждите на нашите клиенти. Нашият екип от опитни представители по индустриална собственост осигуряват консултации по въпросите в тази област, оказват съдействие по подготовката на документите и заявките за защита на обектите на индустриалната собственост и представляват клиентите на Би Ви & Ко на национално и международно ниво (пред редица международни организации). В зависимост от възложената задача, Би Ви & Ко ще осигури нужният експерт – патентен представител, представител по марки и промишлени дизайни, адвокат по авторско право и др. Ние имаме регистрирани представители по индустриална собственост пред Българксото патентно ведомство(БПО), Международната организация по интелектуална собственост (WIPO) и Европейската служба по интелектуална собственост (EUIPO). Би Ви & Ко работи в сътрудничество с най-добрите адвокати по авторско право и индустриална собственост, които имат дълга и доказана практика в областта.

БЕЗПЛАТНА ПЪРВА КОНСУЛТАЦИЯ


ЗАПАЗЕТЕ ВАШАТА СЕГА